Επισκεφτείτε μας στα Ζόλα

Περισσότερα

Το γραφικό χωριό Ζόλα, βρίσκεται στο βόρειο σημείο της χερσονήσου της Παλικής, εκεί όπου ενώνεται με το υπόλοιπο νησί της Κεφαλονιάς.

Τα Ζόλα είναι ένα ήσυχο ψαροχώρι με 100 περίπου μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι όμως τριπλασιάζονται τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με το ψάρεμα και τον τουρισμό και είναι πολύ φιλικοί με τρομερή αίσθηση του χιούμορ.

Το χωριό βρίσκεται σε ίση περίπου απόσταση από την πρωτεύουσα του νησιού το Αργοστόλι αλλά κι από την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, το Ληξούρι. Στα Ζόλα θα βρείτε ηρεμία, ησυχία και χαλάρωση στη φύση.

Στο γραφικό λιμανάκι βρίσκουν καταφύγιο οι ψαρόβαρκες της περιοχής και μπορείτε να νοικιάσετε μία για να εξερευνήσετε τις πολλές και πανέμορφες παραλίες της Κεφαλονιάς όπως τη Φτέρη και το Αμίδι.

Πολύ κοντά βρίσκονται κι οι οργανωμένες παραλίες της Βούτης και της Αγίας Κυριακής με τα κρυστάλλινα νερά τους. Διαθέτουν ξαπλώστρες, καντίνες και θαλάσσια σπορ ενώ υπάρχουν ταβέρνες στις οποίες θα απολαύσετε φρέσκο ψάρι και παραδοσιακό φαγητό μετά το μπάνιο σας. Στην Βούτη και στην καντίνα του διάσημου Αλλαντίν, θα απολαύσετε τον καφέ και το φαγητό σας με τα καταγάλανα νερά της παραλίας στα πόδια σας.

Το χωριό διαθέτει πλήθος τουριστικών καταλυμάτων, ενώ αν είστε λάτρεις της φύσης, εδώ θα μπορέσετε να κάνετε περπατώντας διάφορες διαδρομές, να κολυμπήσετε στα καθαρά νερά του Ιονίου, να εξερευνήσετε διάφορες περιοχές ή απλά να χαλαρώσετε στην ταβέρνα του Τσαγκάρη πάνω στο χωριό με τους γευστικούς μεζέδες και το Ιόνιο πέλαγος στα πόδια σας.

Τα Ζόλα όταν τα επισκεφτείς μια φορά δεν τα ξεχνάς ποτέ και θέλεις να επιστρέφεις εκεί συνέχεια.